2010-07-09

SUPER-Oferta: Aderari angro la PLDM!

SUPER-Ofertă: Aderări angro la PLDM!




Din ultimele evenimente urmărite pe eșichierul politic autohton am observat că PLDM stă cel mai bine cu Marketingul, chiar mai bine ca PD, care oferă mii de lei pentru articole jurnalistice la comandă. Ultima super-oferta de la ei sună cam așa “Aderă acum la pachet: Vino tu şi mai ia cu tine şi 150 de prieteni-celebrităţi şi vei beneficia de favoruri şi bonusuri în protejarea afacerii personale. Promoția este limitată în timp – până la începerea campaniei electorale!”. Despre reușita acestei acțiuni vorbește faptul că după activiștii societarii civile, consilierii locali, oameni de afaceri, oameni delovyie (Butmalai & Ko), intelectuali şi intelighenția, rectorii (universitarilor de stat) la PLDM au mai aderat eri angro circa 150 de sportivi de performanta.

Dacă totuși să o iau mai serios (şi, desigur, subiectiv), intr-un comentariu de pe un blog deja mi-am exprimat pe scurt opinia despre aderarea rectorilor: Rectorii nu mai reprezintă o elită intelectuală. Unii din ei poate şi sunt БИЧ (Бывший Интелигентный Человек), adică ex-elita intelectuală, dar astăzi ei reprezintă mai mult o parte a elitei de “afacere”. Universitățile demult s-au dus cu cohorta din lumea academică în cea de business, în mare parte datorită acestor falnici rectori. Această proffeSSură umilă şi până acum era pusă bine-mersi cu toți puternicii ai momentului: Rusnac, ex-ul de la USM, a întrat cândva în clica lui Voronin, iar Ion Bostan de la UTM (poreclit de către komsomoliştii de la politehnică „van Basten”) a fost un pic cu comuniștii după 2001, dar nu prea era valorificat acolo şi a sărit în barca BMD-ului în 2005, dar îndată după alegeri a devenit prieten bun cu “savantul” Stepaniuc care, întâmplător sau nu, a fost preşedinte al Comisiei pentru cultură, ştiinţă, educaţie, tineret, sport şi mijloace de informare în masă în 2005-2008. Toate acestea pentru ca acuma şi Bostan şi alții sa treacă în barca lui Filat. De ce au aderat? Simplu! Să işi protejeze afacerea + puţină lingușire şi nițel de PR personal!

Încă mai emblematică şi în același timp simptomatică, legată de aderarea sportivilor, este declarația lui Juravschi, precum că sportivii nu întra în politica pentru a face politica. Păi nici sport în PLDM cred că nu o sa facă, fiindcă, per-ansamblu, sport ei nu prea fac nici în sfera sportivă – rezultatele de la ultimele competiții internaționale sunt exhaustive. Cireașa de pe tort este comportamentul lui Igor Dobrovolski – antrenorul de la FC „Dacia”, club care în aceeași zi avea de discutat un meci serios internațional (şi l-a discutat cu un succes supt din deget şi cam deloc performant). La întrebarea de ce a aderat la PLDM ex-campionul olimpic a răspuns SCURT, CLAR şi CUPRINZATOR şi GENIAL în acelaşi timp - „m…” şi atât! Va fi interesant de urmărit ce roluri vor avea, cum vor distribui capitalurile (de imagine, politice şi financiare) şi cum se vor impăca între ele toate aceste tabere în sânul aceluiași partid. Un prim astfel de rezultat a fost plecarea scandaloasă a scriitorului Traian Vasilcău din PLDM.
Cine vor fi următorii? Cine va pleca sau va adera cu tam-tam şi cu fanfare? Eu pot presupune  că eventuali aderenţi noi, atâta timp cat promoția e încă valabila, ar putea fi starurile show-biz-ului nostru, starurile TV şi … armata tot mai crescătoare şi mai impunătoare a bloggerilor (Nu? ;-) ).

Asta e MOLDOVA (This is NOT Sparta)..!

Biserica se baga în politica, spațiul academic tot, cei de la anticorupție la fel „dau la bot la toată ţara” dacă ii va trebui lui Filat, bețivanii fără de permis la volan tot se baga în politica, tamponând mașinile „kamunistilor” … numai sărmanii pădurari sunt lipsiți de către prim-ministru de acest drept fundamental – de a inhala şi inspira puțin şi ei din narcoticul politiK!
Si la urma același laitmotiv – „Just Business! Nothing Personal!

5 comentarii:

  1. ma bag si eu,da mai tirziu... cind trece moda

    RăspundețiȘtergere
  2. pai e clar pt toti, se baga in politica cei ce vor sa-si promoveze interesele de business. filat de ce crezi ca s-a bagat? tare-i lui intr-un cot de tara asta! are nevoie omul sa-si apere biznessul, care tot de la stat l-a furat.

    RăspundețiȘtergere
  3. este ceva, dar cam lung scris pentru aşa mesaj

    RăspundețiȘtergere
  4. încă o dovadă că trăim într-o ţară minunată cu aomeni ninunaţi ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari pentru blog, imi place cum scrii.

    RăspundețiȘtergere